Görüntü Sistemleri Kurulum ve Destek
Profesyonel Görüntü Sistemleri, led, projeksiyon ekran teknolojileri, video wall, görsel sunum ve ek donanımları ile geniş kitlelere hitap etmektedir.
Gelişen teknoloji sayesinde, artık daha büyük ve yüksek çözünürlükte görüntü kalitesine ulaşmak çok kolay. Televizyon izlemek artık insanlar için çok daha cazip hale gelmiştir. TV box, internet, IP TV gibi seçenekler ile kaynaklara ulaşım sağlanabilir. Mobil araçlar sayesinde artık yüksek görüntü kalitesi her zaman yakınımızda.
Dijitalleşme ile beraber, görüntü sistemleri çok daha yüksek çözünürlük kalitesi sağlamaktadır. Zaman içerisinde gelişmiş O LED paneller 8K gibi çok yüksek çözünürlüğe sahiptir.
Projeksiyon Cihazı Nedir?
Duvara ya da perdeye içindeki mercek, ışık ve ekran tertibatı ile görüntü aktaran cihazlardır. Projeksiyon sistemleri, daha büyük görüntü sahibi olmak isteyenler için teknoloji harikası bir seçimdir.
Projeksiyon Çeşitleri Nelerdir?
Projeksiyon cihazları, kendi içerisinde DLP, LCD ve LED olmak üzere üç çeşittir. Günümüzde en çok tercih edilen LCD ve DLP cihazlardır.
Projeksiyon seçiminde nelere dikkat etmeliyiz ?
Öncelikle kullanım alanımıza ve bütçemize uygun projeksiyon cihazlarına yönelmeliyiz. Sunum yapacak isek görüntü ölçülerinin, 4:3 formatında, film izlemek için ise 16:9 formatındaki cihazları değerlendirmeliyiz.
Dikkat etmemiz gereken özellikleri sıralayacak olur isek çözünürlük, kontrast, ansilümen ilk bakmamız gereken özelliklerden olmalıdır.
İzleyeceğimiz alanın aydınlığına göre ansilümen (ışık) değeri yüksek cihazları tercih etmeliyiz. Yüksek ansilümen değere sahip projeksiyonlar ile gündüz dahi sıkıntısız kullanım yapabiliriz. Yani aydınlık ışık alan bir mekanda düşük ansilümen bir cihaz yanlış seçim olacaktır.
Kontrast (diğer adı ile zıtlık) oranı, en koyu görüntü ile en açık görüntünün birbirine oradınıdır. Başka bir ifade ile en parlak beyazla en koyu siyah arasındaki farktır. Bu fark ne kadar yüksek olursa o kadar kaliteli görüntü elde edilir. İyi projeksiyon cihazları, ekran üzerinde en az 100/1 oranında kontrasta sahiptir.
Çözünürlüğe dikkat ederken 1920×1080 olmasına dikkat edilmelidir. 4K ve 3D özellikli projeksiyonlarda çok daha net görüntü vermektedirler.
İhtiyacımıza göre giriş olarak hdmi, vga, s video, coaxsiyel tercihlerinden istediğimiz sayıda olmasına dikkat etmeliyiz. Usb giriş bağlantısının olmasına mutlaka dikkat etmeliyiz. Çünkü usb bir disk ile filmlerimizi projeksiyondan direk kablo kaybı olmadan izleyebiliriz.
Hdmi Kablo İle Maksimum Kaç Metre Görüntü Alınır ?
Projelerimizde kullandığımız, yüksek kalite HDMI kablolar sayesinde 50 metreye kadar kayıpsız 4K 3D görüntü almaktayız. Piyasada bulunan birçok hdmi kablo ile bunu başarmanız mümkün değildir. Extender ve benzeri çeviricileri ise cat6 data bağlantısı ile yaşanan sorunlardan ötürü tercih etmiyoruz. Özellikle projeksiyon kurulumlarında hdmi bağlantı türü sık kullanılmaktadır. Bu sebeple yukarıda da belirttiğimiz mesafalerde kullanacağınız kablonun kalitesi oldukça iyi olmalıdır.
Görüntü Sistemleri Projeksiyon Lamba Ömrü
Projeksiyon lamba ömrü genellikle 2000 ile 3000 saat civarındadır. Cihazların lamba yapısı kullanım şekline bağlı değişkenlik gösterir. Lambanın ömrünü uzatmak düşük ışık kullanımı ile mümkündür. Fan ve filtre bakımı yapılarak da lamba ömrü uzar.
Görüntü Sistemleri Projeksiyon Kurulum Hizmetleri
Nota Elektronik, Ev, Okul yada Sinema kullanıcıları için çözümler sunmaktadır. Projeksiyon kurulum hizmetleriyle piyasada öncü uygulamacı firmalar arasındayız. İstanbul projeksiyon kurulumları dışında çevre illerde de uzman kadromuzla faaliyet göstermekteyiz. Ürün tedarik, satış, kurulum ve kurulum sonrası hizmetle müşterilerimize destek vermekteyiz.
Siz de fikrinizi belirtin